- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Halibut (syrový) | 400 |
Rajčata | 250 |
Cibule šalotka | 80 |
Citronová šťáva | 75 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, koriandr, chilli
Energetická hodnota celkem: 2492 kJ
Bílkoviny (g): 88,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 24,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 623 kJ
Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 6, SAFA (g): 1, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Pro přípravu lze využít jakoukoli bělomasou rybu (mořský vlk, platýs, treska), případně i lososa, podmínkou však je, aby byla ryba opravdu čerstvá. Rybu nakrájíme na kostky, cibuli a rajčata (jen tuhou vnější část bez zrníček) nakrájíme na drobno. Osolíme a opepříme, přidáme chilli a koriandr a zakapeme větším množstvím citronové nebo limetové šťávy. Necháme odležet cca 20 minut v lednici. Kyselina citronová způsobí tzv. denaturaci bílkovin a maso se "uvaří" za syrova. Salát podáváme například s celozrnným pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.