- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kapr (syrový) | 600 |
Rajčata | 500 |
Paprika červená | 600 |
Feferony třešňové sterilované | 20 |
Cibule | 100 |
Česnek | 15 |
Olej řepkový | 50 |
Víno červené | 200 |
Dochucovadla:
Sůl, citronová šťáva, bobkový list, nové koření
Energetická hodnota celkem: 7178 kJ
Bílkoviny (g): 123,
Tuky (g): 90,
Sacharidy (g): 106,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1795 kJ
Bílkoviny (g): 30.8, Tuky (g): 22.5, Sacharidy (g): 26.5, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Kapra marinujeme v citronové šťávě a soli, necháme cca hodinu odležet. Rajčata nakrájíme na malé kousky, česnek utřeme se solí, přidáme nakrájené papriky a cibulí. Zeleninu dusíme s vodou a polovinou oleje. Přidáme víno, bobkový list a nové koření. Vše rozložíme do vymazaného pekáče a na ní položíme porce ryby. Ve vyhřáté troubě pečeme 10 minut, přidáme zbytek oleje a podle chuti feferonky. Dopékáme dalších cca 15 minut. Podáváme s bramborem nebo zeleninovým salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.