- Autor: TerezaBenickova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Parmezán 32% | 40 |
Losos uzený | 100 |
Flora Gold | 20 |
Olej řepkový | 10 |
Zeleninový vývar (čistý) | 1000 |
Špenát | 80 |
Cuketa | 150 |
Česnek | 25 |
Cibule šalotka | 70 |
Rýže Arborio (v suchém stavu) | 320 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 7899 kJ
Bílkoviny (g): 66,
Tuky (g): 51,
Sacharidy (g): 288,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 12
Energetická hodnota na 1 porci: 1975 kJ
Bílkoviny (g): 16.5, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 72, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 3
Postup přípravy
Šalotku nakrájíme na drobno, cuketu na kostičky. Na troše oleje krátce necháme zpěnit šalotku (cibulka nesmí zhnědnout), přidáme cuketu a po chvíli i rýži, kterou minutu osmahneme společně se zeleninou. Směs podlijeme částí zeleninového vývaru a necháme vyvařit. To několikrát opakujeme, dokud nezačne být hmota mazlavější a rýže už téměř měkká. Poté přidáme floru gold, nastrouhaný parmezán, prolisovaný česnek a na úplný závěr i čerstvý baby špenát. Rizoto až nyní dosolíme a dopepříme podle chuti. Poté, co špenátové lístky slehnou, vypneme plotýnku a do rizota přidáme i kousky uzeného lososa.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.