- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sleď marinovaný v octovém nálevu | 250 |
Smetana zakysaná 12% | 80 |
Olej olivový | 20 |
Hořčice dijonská | 5 |
Cibulka jarní | 50 |
Petržel - kořen | 45 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 5 |
Dochucovadla:
pažitka
Energetická hodnota celkem: 2451 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 16,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 613 kJ
Bílkoviny (g): 11.3, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 4, SAFA (g): 3, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Marinované křišťálové sledě nakrájíme na malé kousky a zamícháme do dressingu připraveného ze zakysané smetany, olivového oleje, dijonské hořčice, nadrobno nakrájené jarní cibulky a petržele. Ochutit můžeme špetkou cukru. Podáváme s celozrnným pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.