- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo čerstvé nesolené | 100 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 40 |
Mouka pšeničná polohrubá | 130 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Kypřící prášek do pečiva | 5 |
Jablko | 100 |
Dochucovadla:
Špetka soli
Energetická hodnota celkem: 6297 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 100,
Sacharidy (g): 110,
SAFA (g): 47,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 787 kJ
Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 13.8, SAFA (g): 5.9, Cukry (g): 1.9, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Máslo rozehřejeme, oddělíme žloutky od bílků. Nahrubo nastrouháme jablka. Žloutky našleháme s rozehřátým máslem, jablky, mlékem, přidáme špetku soli. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a s ušlehaným sněhem z bílků. Těsto po částech lijeme na vaflovací pánev, uzavřeme a do zlatova upečeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.