- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Curry Pasta průměr | 20 |
Hrášek sterilovaný Bonduelle | 130 |
Brambory (syrové) | 300 |
Mrkev | 200 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 170 |
Zázvor | 5 |
Česnek | 10 |
Cibule | 130 |
Olej řepkový | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, paprika, koriandr, citronová tráva, římský kmín, hmotnost hotového pokrmu 1410 g, nutriční hodnoty na 100 g: 340 kJ, B 4, T 1, S 13, SAFA 0,1, Cukry 1,9, Vláknina 3,6
Energetická hodnota celkem: 4754 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 178,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 51,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1585 kJ
Bílkoviny (g): 20, Tuky (g): 5.7, Sacharidy (g): 59.3, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Cibuli si očistíme a nakrájíme nadrobno, orestujeme na troše oleje, po chvíli přidáme i na plátky nakrájený česnek a nadrobno nakrájený zázvor. Přidáme curry pastu, na kostky nakrájené brambory a na půlkolečka nakrájenou mrkev. Chvíli restujeme, přidáme zbylé koření a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme pod pokličkou cca 10-15 minut, poté přidáme propláchnutou červenou čočku a dusíme dalších cca 10 minut do změknutí. V závěru přidáme sterilovaný hrášek a případně dle potřeby dochutíme. Pokud bychom chtěli zvýšit podíl bílkovin, tak lze přidat např. tofu, šmakouna nebo robi.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.