- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ovesné vločky jemné Emco | 130 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Džem průměr | 40 |
Jahody | 200 |
Můj Skyr Milko bílý | 140 |
Můj Skyr Milko malina | 140 |
Vejce celé (syrové) | 100 |
Puding průměr (prášek) | 10 |
Dochucovadla:
hmotnost hotového pokrmu 840 g, energetická hodnota na 100 g 570 kJ
Energetická hodnota celkem: 4748 kJ
Bílkoviny (g): 68,
Tuky (g): 22,
Sacharidy (g): 160,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 62,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 594 kJ
Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Množství ingrediencí odpovídá malé dortové formě. Jemné vločky zalijeme mlékem, přidáme džem a necháme nasáknout. Těsto vložíme do formy vyložené pečícím papírem. Na náplň si vyšleháme jeden ochucený a jeden neochucený skyr se dvěma žloutky a pudinkovým práškem. Na závěr opatrně vmícháme ušlehaný sníh ze 2 bílků. Náplň vlijeme na připravené těsto a poklademe čerstvými nebo mraženými jahodami. Pečeme cca 40 minut na 170 °C, dokud náplň neztuhne.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.