- Autor: www.nehladu.cz
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Slunečnicová semínka (nesolená) | 30 |
Olej olivový | 15 |
Česnek | 4 |
Fazole průměr (v suchém stavu) | 150 |
Sezamová pasta Tahini | 30 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, chilli, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 4188 kJ
Bílkoviny (g): 43,
Tuky (g): 49,
Sacharidy (g): 97,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 698 kJ
Bílkoviny (g): 7.2, Tuky (g): 8.2, Sacharidy (g): 16.2, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Fazole dejte přes noc namočit do studené vody. Druhý den vodu vylijte, natočte novou, přidejte lžičku sody a vařte asi 2 hodiny. Vylijte vodu a nechte fazole vystydnout. Pro rychlejší přípravu lze použít i konzervované fazole. Rozmixujte fazole s trochou studené vody. Přidejte tahini, stroužek česneku a slunečnicová semínka, rozmixujte a poté dochuťte podle vlastních preferencí solí, pepřem a chili. Vymačkejte citron a naposledy zamíchejte směs mixérem. Před podáváním pokapejte olivovým olejem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.