- Autor: www.nehladu.cz
- STOB recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Papričky chilli | 40 |
Fazole mungo klíčky | 200 |
Cibulka jarní | 60 |
Cibule | 120 |
Rýžové nudle (v suchém stavu) | 600 |
Hovězí kýta (syrová) | 400 |
Dochucovadla:
koriandr, chilli paprička, citron, na vývar: badyán, kardamon, skořice, zázvor, sůl, citronová tráva, skořice
Energetická hodnota celkem: 11308 kJ
Bílkoviny (g): 103,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 539,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1414 kJ
Bílkoviny (g): 12.9, Tuky (g): 1.6, Sacharidy (g): 67.4, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Na vývar potřebujeme: 3 morkové kosti 600 g hovězího předního 400 g hovězí kýty 2 ks citrónové trávy 1 cibuli 5 ks badyánu 3 ks kardamonu 1 ks skořice 5 cm zázvoru Opláchneme maso a morkové kosti a dáme je do velkého hrnce plného vody. Na mírném plameni necháme vařit asi půl hodiny a poté sebereme pěnu, která se vytvoří na hladině. Na pánvi nasucho opečeme rozčtvrcenou cibuli, badyán, kardamon, skořici, citrónovou trávu a na plátky nakrájený zázvor. Když cibule zhnědne, přidáme vše do vývaru. Osolíme vývar lžičkou soli a necháme na mírném plameni vařit alespoň 4 hodiny. Když je vývar hotový, připravíme si do misky omyté lístky koriandru, mungo klíčky, kolečka červené cibule a jarní cibulku. Libové maso z vývaru nakrájíme na tenké plátky a přidáme do misky. Rýžové nudle propláchneme a namočíme do studené vody. Mezitím dáme vařit horkou vodu. Studenou vodu vylijeme, nudle zalijeme horkou vodou a necháme vařit asi půl minuty. Poté, co nudle slijeme, ihned podáváme, jinak budou lepit. Vložíme nudle do misky k ostatním ingrediencím, zalijeme vývarem (je možné, že bude třeba ho trochu naředit vodou, bývá hodně silný), přidáme nakrájenou chilli papričku, plátek citronu a podáváme. Podle chuti můžeme přidat rybí omáčku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.