- Autor: www.nehladu.cz
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tempeh čerstvý | 140 |
Olej řepkový | 10 |
Pórek | 100 |
Rozinky | 20 |
Cibule | 50 |
Česnek | 4 |
Shiitake sušené | 20 |
Sójová omáčka | 8 |
Kuskus pšeničný (v suchém stavu) | 110 |
Dochucovadla:
1/2 lžičky mletého zázvoru, uzené papriky, pálivé papriky
Energetická hodnota celkem: 3794 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 124,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1897 kJ
Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 62, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 11.5, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, lisovaný stroužek česneku, přidejte na proužky nakrájený tempeh (při míchání se ještě rozpadne), pórek, houby (pokud máte sušené, tak je předem namočte do vody) a nakonec rozinky. Ochuťte zázvorem, pálivou/sladkou a uzenou paprikou. Solit nemusíte, pokud přidáte 2 lžičky sojové omáčky. Jako příloha se nejlépe hodí rýže, nebo kuskus.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.