- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 24 |
Krevety (syrové) | 200 |
Sůl | 2 |
Dochucovadla:
česnek, zázvor, citronová tráva, chilli, sůl
Energetická hodnota celkem: 1670 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 2,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 0,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 418 kJ
Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 0.5, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme marinádu - česnek, zázvor a citronovou trávu nakrájíme nadrobno, přidáme olivový olej, sůl a chilli dle chuti. Krevety očistíme a vyloupeme (pro lepší manipulaci můžeme nechat ocásky) a naložíme do připravené marinády, kde je necháme odležet. Poté krevety napichujeme na špízy a krátce opečeme na pánvi nebo grilu z obou stran, dokud nezrůžoví (stačí jim jen opravdu chvilka).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.