- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůtí prsa bez kůže (syrová) | 600 |
Šunka vepřová průměr | 100 |
Jihočeská Niva 50% | 80 |
Cibule | 300 |
Česnek | 50 |
Slanina anglická | 80 |
Paprika červená | 100 |
Paprika zelená | 100 |
Dochucovadla:
pepř, v případě nutnosti i sůl, ale sýr a šunka jsou slané ažaž
Energetická hodnota celkem: 6425 kJ
Bílkoviny (g): 194,
Tuky (g): 62,
Sacharidy (g): 51,
SAFA (g): 33,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 643 kJ
Bílkoviny (g): 19.4, Tuky (g): 6.2, Sacharidy (g): 5.1, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 1.1, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Krůtí prso rozkrojíme a přes folii rozklepneme do tenčího plátu, postrouháme nivou a šunkou, poklademe kapií nakrájenou na proužky a pevně zarolujeme. Zabalíme do tenkých plátků anglické slaniny a upečeme navrstvě cibule smíchané s česnekem. Podléváme vývarem z kostí nebo vodou. Po dopečení rozmixujeme výpek se zeleninou a tím ho zahustíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.