- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 150.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 350 |
Máslo čerstvé nesolené | 210 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 100 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 100 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Energetická hodnota celkem: 16415 kJ
Bílkoviny (g): 63,
Tuky (g): 242,
Sacharidy (g): 366,
SAFA (g): 98,
Cukry (g): 108,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 109 kJ
Bílkoviny (g): 0.4, Tuky (g): 1.6, Sacharidy (g): 2.4, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 0.7, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rozemeleme najemno ořechy a smícháme s polovinou moučkového cukru. Do mísy dáme mouku, namleté ořechy, zbylý cukr. Přidáme na kousky nakrájené máslo a vejce. Promícháme a vypracujeme těsto. Hotové těsto dáme do folie a necháme několik hodin odležet v lednici. Pak z těsta vyválíme válečky a vytvarujeme rohlíčky. Dáme na plech na pečicí papír a pečeme 10 - 15 minut. Chvilku necháme vychladnout a potom obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkou. Hotový rohlíček váží 5 - 6 g, celkový počet porcí odhaduji podle množství surovin, nepočítala jsem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.