- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 20 |
Losos průměr (syrový) | 350 |
Dochucovadla:
Sůl, tymián, rozmarýn apod.
Energetická hodnota celkem: 3717 kJ
Bílkoviny (g): 77,
Tuky (g): 62,
Sacharidy (g): 0,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 0,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1859 kJ
Bílkoviny (g): 38.5, Tuky (g): 31, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na rozpálenou pánev vložíme filet z lososa potřený olivovým olejem, osolený a na straně bez kůže posypaný bylinkami.. Nejprve dáme opéct dolů stranu s kůží a necháme cca 5 minut. Potom otočíme na druhou stranua necháme cca 3 minuty. Steak musí být měkký a zároveň křupavý. Poté lze dát odpočinout do předehřáté trouby. Podáváme se zeleninou, zeleninovým salátem, bramborami apod. Často se podává se zelenými fazolkami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.