TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Punčové ořechy

Zpět
  • Autor: Macatice
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 30.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 15465 kJ

Bílkoviny (g): 59, Tuky (g): 211, Sacharidy (g): 384, SAFA (g): 63, Cukry (g): 258, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 516 kJ

Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 12.8, SAFA (g): 2.1, Cukry (g): 8.6, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Ořechy umeleme a smícháme se sypkým cukrem (cukru lze s úspěchem dát poloviční dávku). Vyšleháme sníh ze tří bílků (plus podle babského receptu špetka soli a lžička vody) a do něj opatrně vmícháme směs ořechů a cukru. Aby se sníh moc neslehl, je třeba ho nemíchat klasicky "vodorovně kolem svislé osy", ale spíše sníh ode dna nadzvedávat a překlápět (rotace kolem vodorovné osy), přičemž pomalu vsypáváme suchou směs. Malou lžičkou na plech uděláme malé bobky (jako malé kokosky) a pečeme ve velmi mírné troubě (spíše sušíme), možno i 14 dní předem. Náplň: Mleté piškoty postupně navlhčíme několika lžicemi rumu. Mnžství rumu v receptu je orientační, je třeba, aby směs byla vláčná, ne drobivá, ale taky ne, aby z ní po zmačknutí kapal rum. Asi jako kdyste z ní chtěli dělat kuličky. Je dobré nechat chvilku odležet. Pak vmíchat do trochu rozměklého másla (lze s úspěchem nahradit Florou nebo podobným roslinným margarínem). Ořechové "kokosky" slepujeme 1cm vrstvou asi 3 dny před Vánoci (nebo jiným plánovaným použitím). "Kokosky" jsou dobré i samotné - při pokojové teplotě v suchu jsou tvrdé a vydrží, ve vlhkém vzduchu (v zimě na balkoně) zvláční a změknou.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

31. 12. 2017 00:45
Myslím, že zařadíme do oblíbených rodinných receptů. Kokosky , sněhové pusinky jsou u nás oblíbené. U kokosek jsem už zkusila nahradu vlašskými ořechy, ale slepovat je mě nenapadlo, už se těším až je vyzkouším. Díky

Naši partneři