- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rozinky | 100 |
Mandle (nesolené) | 150 |
Olivovy olej Extra Virgin | 100 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 230 |
Špaldová mouka | 350 |
Cukr třtinový hnědý | 150 |
Dochucovadla:
sul, vanilkove seminka z pulky lusku, citronova kura 100g mandli = mouka 50 g mandli na ozdobeni 1,5 prasku do peciva 1 lzicka sody Podavame jen tak nebo jako na jihu Evropy k snidani s jogurtem
Energetická hodnota celkem: 17324 kJ
Bílkoviny (g): 86,
Tuky (g): 191,
Sacharidy (g): 505,
SAFA (g): 59,
Cukry (g): 231,
Vláknina (g): 37,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 866 kJ
Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 9.6, Sacharidy (g): 25.3, SAFA (g): 3, Cukry (g): 11.6, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Vyslehame vejce s cukrem Pridame vanilku, sul, citronovou kuru a zaslehame pridame olej a vyslehame Pridame rozinky a mandlovou mouku a zaslehame Nakonec vmichame mouku smichanou se sodou a praskem do peciva Tip: mandlovou mouku si jednoduse pripravime doma: oloupane mandle dame do mrazaku a pak je zmrzle rozmixujeme na mouku. Vlijeme do vymazane a vysypane formy, zatreseme s ni, aby odesly prebytecne bubliny, posypeme mandlemi a peceme cca max 60 min dozlatova a do doby, kdy na spejli neni syrove testo Rozinky sparime
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.