- Autor: Saille
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí vývar (čistý) | 20 |
Ocet Balsamico | 18 |
Kachna s kůží průměr (syrová bez kostí) | 180 |
Dochucovadla:
sůl, balsamico
Energetická hodnota celkem: 2306 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 5,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Jednoduchý recept pro jednu osobu - nesmírně chutný, ideální, když potřebujete jiné jídlo než má rodina. Já to už ale jen pro sebe nevařím. Rodina mi vždycky záviděla :) Osolené kachní prso dáme na SUCHOU rozpálenou pánev kůží dolů a vypečeme z něj tuk až bude kůže dozlatova opečená. Pak prso obrátíme a na vypečeném tuku dopečeme, aby bylo vevnitř růžové (vychází to cca 4 minuty z každé strany). Po opečení prso vyjmeme, do základu nalijeme 2 lžíce balsamica a 4 lžíce drůbežího vývaru. Zredukujeme na polovinu. Prso zbavíme kůže, nakrájíme na plátky a balsamicovou omáčkou přelijeme. Ideální je podávat je na salátě z listové zeleniny ochuceném právě touto balsamico omáčkou. Tuku bude ve výsledku trochu méně (kůže jde pryč), avšak více než na prsu bez kůže, protože v základu zůstane vypečený tuk.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.