- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hrášek sterilovaný Bonduelle | 140 |
Rajčata | 150 |
Curry Pasta průměr | 10 |
Olej řepkový | 10 |
Květák | 250 |
Čočková mouka | 50 |
Cizrna sterilovaná | 200 |
Mrkev | 180 |
Zázvor | 4 |
Česnek | 10 |
Cibule | 100 |
Dochucovadla:
sůl, citronová tráva, římský kmín, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 3519 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 114,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 46,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 704 kJ
Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 22.8, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 9.2, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Cibuli si očistíme a nakrájíme na klínky, orestujeme na troše oleje, po chvíli přidáme i na plátky nakrájený česnek a nadrobno nakrájený zázvor. Přidáme curry pastu, římský kmín, na kolečka nakrájenou mrkev, citronovou trávu a růžičky květáku. Chvíli restujeme, osolíme a podlijeme vodou nebo vývarem. Přidáme na kostky pokrájená rajčata, zahustíme luštěninovou moukou, kterou rozmícháme ve vodě a dusíme pod pokličkou cca 15 minut. Přidáme cizrnu, hrášek a prohřejeme, dle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou. Pokud bychom chtěli zvýšit podíl bílkovin, tak lze přidat např. tofu, šmakouna nebo robi. Na závěr můžeme zjemnit trochou zakysané smetany nebo kokosovým mlékem. Podáváme s kuskusem nebo rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.