- Autor: Petrajda
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kýta (syrová) | 1000 |
Máslo čerstvé nesolené | 10 |
Sádlo vepřové škvařené | 10 |
Cibule | 150 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Houbová směs mražená | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 7512 kJ
Bílkoviny (g): 210,
Tuky (g): 89,
Sacharidy (g): 40,
SAFA (g): 41,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 939 kJ
Bílkoviny (g): 26.3, Tuky (g): 11.1, Sacharidy (g): 5, SAFA (g): 5.1, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
karé nakrájíme na plátky a naklepeme, osolíme, opepříme a velmi lehce posypeme moukou. Na tuku osmahneme plátky cibule do červena a dáme stranou, pak necháme zatáhnout všechny plátky masa z obou stran. Vrátíme cibuli, na ní položíme plátky masa a podlijeme vodou. Dusíme do změknutí masa, průběžně podléváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.