- Autor: GabrielaM
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Piniové oříšky | 50 |
Kroupy ječné (v suchém stavu) | 200 |
Cizrna uvařená (nesolená) | 100 |
Cibule šalotka | 100 |
Okurka salátová | 250 |
Olej olivový | 20 |
Cibule | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, lžíce citrónové šťávy
Energetická hodnota celkem: 6202 kJ
Bílkoviny (g): 43,
Tuky (g): 49,
Sacharidy (g): 217,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 36,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1551 kJ
Bílkoviny (g): 10.8, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 54.3, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Předem namočené kroupy a cizrnu uvaříme do měkka. Přidáme 1 nakrájenou červenou cibuli, 3 malé šalotky, 1 salátovou okurku, 50 g piniových oříšků. Ochutíme lžící citrónové šťávy, solí a pepřem. Zakápneme 2 lžícemi olivového oleje. "Kdokoliv se rozhodneš tento recept zkusiti, nikterak mne nešanuj. Nebudu se zlobiti, změníš-li ke své potřebě některé ingredience, některé chutě, či celý recept. Mě o myšlenku se jedná. Ta aby zůstala".
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.