- Autor: Simmonska
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 55 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 250 |
Rajčata sušená v oleji | 30 |
Rajčata | 160 |
Špenát | 100 |
Olej olivový | 20 |
Tarhoňa (v suchém stavu) | 120 |
Dochucovadla:
pepř, sůl, koření "Zlaté kuře", chilli, česnek, voda
Energetická hodnota celkem: 4540 kJ
Bílkoviny (g): 85,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 105,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1513 kJ
Bílkoviny (g): 28.3, Tuky (g): 11.7, Sacharidy (g): 35, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 3.7, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
V osolené vodě uvaříme tarhoňu na "al dente". Tyčovým mixérem rozmixujeme čerstvý špenát s olivovým olejem a troškou vody. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky Na pánvi nasucho orestujeme kuřecí maso s kořením, přidáme česnek a pokrájená rajčata. Trochu podlijeme a zvolna dusíme, aby rajčata změkla. Po chvíli přidáme rozmixovaný špenát a za stálého míchání ještě krátce společně vaříme, jen aby se špenát trochu spařil. Vypneme plotýnku, přidáme vajíčko, které vmícháme do směsi a necháme srazit. Ochutíme solí, pepřem a špetkou chilli. Pro chuť můžeme podávat s nakrájeným sušeným rajčetem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.