- Autor: Simmonska
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tarhoňa (v suchém stavu) | 200 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 200 |
Špenát listový mražený | 120 |
Houby sušené průměr | 20 |
Olej běžný (průměr) | 15 |
Cibule | 40 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, sojová omáčka (asi 2 lžíce), drcený kmín
Energetická hodnota celkem: 4999 kJ
Bílkoviny (g): 82,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 165,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1250 kJ
Bílkoviny (g): 20.5, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 41.3, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Uvaříme tarhoňu. Na oleji osmažíme kuřecí prso se sojovou omáčkou, cibulí a dvěma stroužky česneku. Přidáme namočené sušené houby, špenát a dusíme. Když je kuře hotové, přidáme uvařenou tarhoňu a promícháme. Dochutíme solí, pepřem a trochou kmínu.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.