- Autor: Drahosl
- Porce: 10.63
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Uzené maso vařené 100 g | 183 |
Vepřová plec (syrová) | 544 |
Vepřový čistý vývar/100g | 600 |
Mrkev | 34 |
Dochucovadla:
Sůl,bobkový list,nové koření,pepř
Energetická hodnota celkem: 7448 kJ
Bílkoviny (g): 177,
Tuky (g): 110,
Sacharidy (g): 18,
SAFA (g): 49,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 701 kJ
Bílkoviny (g): 16.7, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 1.7, SAFA (g): 4.6, Cukry (g): 0.2, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Vývar:vepřové nožičky 3ks(1 kg),uzené žebro 384 g,vepřové plecko 544 g,celer 108 g,mrkev 134 g,petržel 113 g -uvařit se solí a kořením v tlakovém hrnci s vodou,asi 1 hodinu,pak scedit a nechat zchladit.Pak posbírat (zeškrábnout)tuk a zredukovat varem vývar na 800 g.Obrat maso a do formy srnčí hřbet dáme 600 g vývaru s vařeným pleckem 315 g,uzeným 183 g,a mrkev 32 g na ozdobu.Dalších 200 g vývaru rozmixujeme s masem s nožiček 286g,vařenou zeleninou,česnekem a trochu octa,nalít do formy,ztuhnout v lednici.Ntto 664 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.