- Autor: Sperlingova
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Citronová šťáva | 20 |
Tvaroh odtučněný průměr | 250 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Krupička dětská | 100 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 100 |
Máslo čerstvé nesolené | 56 |
Dochucovadla:
Citronová kůra, prášek do pečiva
Energetická hodnota celkem: 6315 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 59,
Sacharidy (g): 188,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 111,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 789 kJ
Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 7.4, Sacharidy (g): 23.5, SAFA (g): 3.4, Cukry (g): 13.9, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
1 Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Do mísy dejte máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. (Práci vám usnadní elektrický šlehač.) V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně. 2 Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky. Do formiček vlijte těsto. Pečte necelou hodinu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.