- Autor: IrenaM
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná bílá | 20 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Smetana na vaření 12% | 250 |
Olej běžný (průměr) | 5 |
Máslo čerstvé nesolené | 10 |
Petržel - kořen | 400 |
Cibule | 50 |
Energetická hodnota celkem: 3668 kJ
Bílkoviny (g): 28,
Tuky (g): 49,
Sacharidy (g): 76,
SAFA (g): 28,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 917 kJ
Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 19, SAFA (g): 7, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na másle a oleji, přidáme na hrubo nastrouhanou peržel, restujeme, zalejeme vodou, dusíme cca 20 min., osolit, opepřit, ždibec zeleninového vývaru z kostky,rozmixovat do hladka, přidat smetanu a zahustit troškou mouky s mlékem.Dochutit citronovou šťávou, popřípadě octem.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.