- Autor: Hanka98
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 300 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Česnek | 8 |
Mouka pšeničná hladká | 40 |
Olej řepkový | 20 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 200 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, česnek a majoránka
Energetická hodnota celkem: 3551 kJ
Bílkoviny (g): 65,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 80,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1776 kJ
Bílkoviny (g): 32.5, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 40, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na hrubém struhadle nastrouháme brambory. Přidáme vajíčko, sůl, pepř, vylisovaný česnek a majoránku. Zaprášíme hladkou moukou a promícháme. Na pánev dáme řepkový olej a polovinu těsta do tvaru dvou ledvinek. Kuřecí prsa rozřízneme podélně, lehce naklepeme, osolíme a položíme na těsto na pánvi. Druhou polovinu rozetřeme na dva plátky prsíček a opečeme do zlatova z obou stran. Jako přílohu uděláme zelný salát s mrkví a jablíčkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.