- Autor: Katelina
- Doba přípravy (min.): 80
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí mleté průměr (syrové) | 600 |
Vepřové mleté průměr (syrové) | 200 |
Špenát listový mražený | 300 |
Strouhanka průměr | 150 |
Česnek | 5 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 10806 kJ
Bílkoviny (g): 172,
Tuky (g): 152,
Sacharidy (g): 121,
SAFA (g): 67,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1351 kJ
Bílkoviny (g): 21.5, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 15.1, SAFA (g): 8.4, Cukry (g): 1.1, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Špenát dejte do kastrolu s troškou vody, stroužkem česneku a špetkou soli. Zahřívejte, dokud se špenát nerozmrazí. Pak slijte a vymačkejte ze špenátu všechnu vodu a nasekejte na drobno. Mleté maso smíchejte se strouhankou, vejcem, solí, pepřem a vymačkaným a nasekaným špenátem. Vytvarujte válec, který zabalte do navlhčeného a vyždímaného papíru na pečení. Dejte do ohnivzdorné nádoby a pečte 50 minut v troubě předehřáté na 190 C.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.