- Autor: Cairo
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 400 |
Petržel - kořen | 140 |
Celer bulva | 226 |
Olej běžný (průměr) | 20 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 30 |
smetana kysaná 10% | 200 |
Hovězí maso zadní průměr (syrové) | 830 |
Dochucovadla:
sůl, celý pepř, bobkový list, nové koření, jalovec, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 8014 kJ
Bílkoviny (g): 183,
Tuky (g): 84,
Sacharidy (g): 95,
SAFA (g): 35,
Cukry (g): 62,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1336 kJ
Bílkoviny (g): 30.5, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 15.8, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Na teflonové pánvi rozehřejeme pořádně olej a na něm opečeme maso dohněda, po opečení maso odložíme stranou. Na té samé pánvi nejdříve osmahneme na kostičky nakrájenou mrkev, pak přidáme nakrájený celer a petržel. Maso i s osmahnutou zeleninou dáme do papiňáku, dosolíme a přidáme vše ostatní koření, dolejeme vodou dle potřeby a dáme vařit. Až nám začne papiňák syčet, vaříme asi 40 min. Pak vyndáme masíčko, scedíme a rozmixujeme zeleninu na omáčku, přidáme smetanu, cukr a citronovou šťávu, povaříme. Pak ještě v omáčce prohřejeme nakrájené maso a můžeme podávat. Myslím, že k téhle Twiggi verzi si můžeme dát i plátek knedlíku :-)
Komentáře je možné psát až po přihlášení.