- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Spaghetti semolinové (San Fabio) | 300 |
Filé z tresky (mražené) | 400 |
Celer bulva | 40 |
Mrkev | 30 |
Petržel - kořen | 30 |
Fazole bílé v rajské omáčce (Bonduelle) | 320 |
Rajčata | 280 |
Rajský protlak | 140 |
Cibulka jarní | 30 |
Ocet | 5 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 15 |
Máslo čerstvé | 10 |
Dochucovadla:
sůl, bílý pepř
Energetická hodnota celkem: 8732 kJ
Bílkoviny (g): 134,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 333,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 79,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 13
Energetická hodnota na 1 porci: 2183 kJ
Bílkoviny (g): 33.5, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 83.3, SAFA (g): 2, Cukry (g): 19.8, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 3.3
Postup přípravy
Špagety uvaříme podle návodu. Na másle osmahneme osolené rybí filé. Vyjmeme a uschováme v teple. V té samé pánvi osmahneme jarní cibulku, poté přisypeme mouku a ještě chvíli smažíme. Dále přidáme nastrouhanou zeleninu, fazole v rajčatové omáčce, rajčatový protlak, třtinový cukr a ocet. Podle chuti můžeme více osladit, okyselit nebo osolit. Rajčata omyjeme a pokrájíme na malé kousky a přidáme pár minut před uvařením do omáčky. Hotovou omáčkou přeléváme rybí filé a podáváme se špagety.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.