- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 750
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 500 |
Surimi tyčinky s krabí příchutí | 200 |
Paprika červená | 200 |
Cibule | 80 |
Česnek | 30 |
Výhonky bambusové sterilované | 100 |
Natura kukuřičný škrob | 15 |
Dochucovadla:
Marináda: 3 stroužky česneku, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky koření na čínu (lze nahradit kari s pepřem, badyánem a novým koření), 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru, 2 lžíce oleje
Energetická hodnota celkem: 4152 kJ
Bílkoviny (g): 136,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 79,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 830 kJ
Bílkoviny (g): 27.2, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 15.8, SAFA (g): 1, Cukry (g): 4.6, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Na oleji zprudka orestujeme na kolečka nakrájenou 1 cibuli a na plátky pokrájený česnek 2 Přidáme na kousky pokrájené, v noci marinované kuře, maso zprudka opečeme za občasného promíchání V této fázi do pánve přidáme na větší kousky pokrájenou papriku 1,5 ks, 8-10 kostek krabích tyčinek, pokrm dochutíme sojovou omáčkou, zalijeme asi 1 dcl horké vody a necháme zaklopené 2-3 minuty podusit 4. Nakonec směs zahustíme solamylem rozmíchaným v malém množství studené vody, dle chuti osolíme, okořeníme pepřem, malou chvíli necháme probublat 5. Horký pokrm podáváme nejlépe s vařenou rýží. Doporučení: Kdo má rád čínu pikantnější, směs ochutí ještě chilli omáčkou. Skvělé jsou v těchto směsích také oříšky. Když se přidá další zelenina, ničemu to neublíží!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.