- Autor: Jirina55
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuře bez kůže průměr (syrové bez kostí) | 1000 |
Šunka krůtí nejvyšší jakosti | 50 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Špenát | 500 |
Cibule | 100 |
Česnek | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín,
Energetická hodnota celkem: 6665 kJ
Bílkoviny (g): 244,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 44,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 667 kJ
Bílkoviny (g): 24.4, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 4.4, SAFA (g): 2.1, Cukry (g): 1.6, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Vykoštěné kuře rozložíme na plát, osolíme, potřeme nastrouhaným česnekem , plát poklademe plátky šunky, na prostředek plátu dáme špenát, který jsme podusili na cibulce, odpařili z něj přebytečnou vodu a ochutili ho solí, pepřem a česnekem. Plát zavineme, aby vznikla roláda, převážeme provázkem, osolíme a okmínujeme , podlijeme a pečeme nejlépe v remosce do zlatova. Podáváme s libovolnou přílohou
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.