- Autor: tkoskubova
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuře bez kůže průměr (syrové bez kostí) | 500 |
Olej olivový | 20 |
Žloutek (syrový) | 20 |
Celer bulva | 250 |
Dochucovadla:
Sůl,pepř,mletý kmín,kurkuma(kari koření)
Energetická hodnota celkem: 3861 kJ
Bílkoviny (g): 112,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 15,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 965 kJ
Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 3.8, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Kousky kuřete, nejlépe přes noc,marinujeme v oleji se lžičkou kurkumy nebo kari koření.Maso před použitím vyndáme,pomeleme a umeleme i celer,přidáme žloutek,sůl,pepř,mletý kmín.Vypracujeme směs a tvoříme karbanátky,které opečeme na oleji,v němž jsme maso marinovali.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.