- Autor: Olirog
- Doba přípravy (min.): 90
- Porce: 9.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kapusta hlávková | 500 |
Vepřové mleté průměr (syrové) | 350 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 50 |
Strouhanka průměr | 40 |
Cibule | 200 |
Česnek | 30 |
Vejce celé (syrové) | 90 |
Dochucovadla:
sůl, peřp, majoránka, česnek
Energetická hodnota celkem: 6405 kJ
Bílkoviny (g): 96,
Tuky (g): 87,
Sacharidy (g): 84,
SAFA (g): 37,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 712 kJ
Bílkoviny (g): 10.7, Tuky (g): 9.7, Sacharidy (g): 9.3, SAFA (g): 4.1, Cukry (g): 2.4, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Kapustu krátce povaříme ve vodě, aby změkla. Mleté maso, vejce, koření, nakrájenou kapustu a nakrájenou cibuli smícháme. Tvoříme placky a dáme na plech s pečícím papírem. Pečeme do zlatova ve vyhřáté troubě cca 30-40 minut. Placek okolo 160 g(za syrova) je cca 9. není nutné: Kdo chce může přidat 50 ml mléka a trochu strouhanky, bude to připomínat klasické karbanátky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.