- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mleté maso míchané průměr | 500 |
Cibule | 30 |
Strouhanka | 30 |
Máslo čerstvé | 50 |
Mouka pšeničná hladká | 45 |
Vývar zeleninový (Vitana) | 600 |
Smetana ke šlehání 31% | 100 |
Hořčice plnotučná průměr | 15 |
Dijon hořčice | 30 |
hořčice hrubozrnná | 10 |
Dochucovadla:
majoránka, pepř, sůl, cukr, sezónní bylinky
Energetická hodnota celkem: 15923 kJ
Bílkoviny (g): 76,
Tuky (g): 310,
Sacharidy (g): 162,
SAFA (g): 134,
Cukry (g): 57,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 3981 kJ
Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 77.5, Sacharidy (g): 40.5, SAFA (g): 33.5, Cukry (g): 14.3, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli a 1PL hořčici s trochou vody řádně promícháme a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Pak směs rozdělíme na 4 stejně velké části, každou jednou částí obalíme oloupaná vařená vejce. Potom je obalíme ve strouhance a zvolna smažíme v hlubší pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran nebo upečeme v předehřáté troubě při 200°C dozlatova. Máslo rozpusťte v rendlíku, vsypte mouku 3PL a za stálého míchání zpěňte. Míchejte a přilévejte vývar a smetanu. Vařte 15 minut. Do omáčky vmíchejte obě hořčice, cukr a sůl. Nechte povařit. Jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory s bylinkami.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.