- Autor: Mikrob203
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Slanina anglická | 80 |
Kuřecí stehno bez kůže (syrové bez kosti) | 600 |
Cibule | 150 |
Mrkev | 100 |
Petržel - kořen | 80 |
Celer bulva | 100 |
Čočka velkozrnná (v suchém stavu) | 250 |
Máslo čerstvé nesolené | 10 |
Olej řepkový | 10 |
Dochucovadla:
sůl, česnek, tymián, pepř, hladkolistá petržel
Energetická hodnota celkem: 9116 kJ
Bílkoviny (g): 188,
Tuky (g): 79,
Sacharidy (g): 174,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 50,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 2279 kJ
Bílkoviny (g): 47, Tuky (g): 19.8, Sacharidy (g): 43.5, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 12.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
zeleninu a cibuli nakrájejte na kostky anglickou slaninu na kostičky. V pekáči orestujte slaninu , přidejte zeleninu a ještě chvíli restujte a přidejte česnek. Namočenou čočku dejte na základ a na ni položte osolená a opepřená kuřecí stehna a tymián.přikryjte a pečte obvyklým způsobem do měkka. Na upečené kuře při podávání položte kousek másla do něhož je zamíchaný česnek a hladkolistá petržel nať
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.