- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 80
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Slanina anglická | 150 |
Krůtí prsa bez kůže (syrová) | 600 |
Paprika červená | 200 |
Hovězí mleté průměr (syrové) | 150 |
Jihočeská Niva 50% | 50 |
Olej řepkový | 5 |
Strouhanka průměr | 5 |
Dochucovadla:
sůl,pepř, paprika,medvědí česnek
Energetická hodnota celkem: 7564 kJ
Bílkoviny (g): 204,
Tuky (g): 103,
Sacharidy (g): 18,
SAFA (g): 48,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 756 kJ
Bílkoviny (g): 20.4, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 1.8, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 0.9, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Formu na srnčí hřbet vymázneme olejem ,posypeme hrubou strouhankou, poklademe plátky anglické slaniny tak aby se překrývaly .a přesahovaly přes okraje formy zhruba dva centimetry na každou stranu. Na slaninu poskládáme plátky krůtích prsíček, další vrstvu utvoříme z pruhů, kapií a strouhaného sýra, pak z mletého masa ochuceného pepřem a paprikou, jako poslední vrstvu klademe plátky masa a pěkně zmáčkneme a přetáhneme přesahující slaninkou. Pečeme asi hodinu
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.