- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 20
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Nudle vaječné (v suchém stavu) | 100 |
Kuřecí vývar (čistý) | 500 |
Brokolice | 200 |
Žampiony | 160 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 120 |
Sójová omáčka | 20 |
Zázvor | 8 |
Vejce celé (vařené natvrdo) | 110 |
Cibulka jarní | 60 |
Dochucovadla:
citronová tráva, chilli, limetka
Energetická hodnota celkem: 3841 kJ
Bílkoviny (g): 73,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 103,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 1921 kJ
Bílkoviny (g): 36.5, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 51.5, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 4.5
Postup přípravy
Kuřecí vývar zahřejeme. Mezitím si očistíme zeleninu, brokolici nakrájíme na růžičky, žampiony na plátky a jarní cibulku na šikmé proužky. Kuřecí prso omyjeme a nakrájíme také na tenké plátky. Zázvor nastrouháme nebo nakrájíme na jemno a dáme do horkého vývaru, přidáme i pokrájenou citronovou trávu a chilli (sušené nebo nakrájenou chilli papričku). Přidáme nudle, zeleninu a maso. Vaříme na velmi mírném plameni cca 5 minut (pokud se nudle vaří jinak dlouhou dobu, uvaříme je zvlášť, případně začneme vařit dříve nebo naopak do vývaru přidáme později). Dochutíme dle potřeby sójovou omáčkou a šťávou z limetky. Uvařenou polévku dáme do misky a přidáme uvařené rozkrojené vejce.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.