- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 25
- STOB recept
- Porce: 30.00
Kuličky můžeme různě obměňovat - do základního těsta z cizrny a vloček můžeme přidat například kakao, kokos nebo sušené ovoce.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 40 |
Med | 20 |
Cizrna Vapeur Bonduelle | 140 |
Lískové ořechy (nesolené) | 100 |
Cukr moučka | 4 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 4346 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 66,
Sacharidy (g): 73,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 145 kJ
Bílkoviny (g): 1, Tuky (g): 2.2, Sacharidy (g): 2.4, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Vločky a ořechy nameleme (část ořechů - cca 30 g si necháme v kuse), můžeme použít lískové, vlašské nebo třeba pekanové ořechy. Cizrnu (uvařenou nebo sterilovanou) rozmixujeme dohladka. Přidáme mleté vločky a cca 2 třetiny mletých ořechů (zbytek si necháme na obalení). Přidáme med, skořici a vypracujeme těsto. Dle potřeby zředíme trochou vody nebo rumu, aby se nám s těstem dobře pracovalo. Z těsta tvarujeme kuličky a doprostřed zabalíme lískový ořech. Kuličky obalíme ve zbylých namletých oříšcích. TIP: Těsto je poměrně málo sladké, proto je vhodné mleté ořechy, ve kterých kuličky obalujeme, smíchat s troškou moučkového cukru. Posyp se k naším chuťovým pohárkům dostane jako první a celé kuličky tak budou působit více sladce, i když je množství cukru malé. Poznámka k množství: 1 kulička váží cca 10 g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.