- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka špaldová celozrnná | 50 |
Brambory pozdní | 320 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Paprika červená | 150 |
Cuketa | 80 |
Cibule | 50 |
Rajčatové pyré | 100 |
Olej řepkový | 15 |
Meggle Cottage Cheese přírodní | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, provensálské koření, čerstvé bylinky (např. bazalka)
Energetická hodnota celkem: 3575 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 113,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1192 kJ
Bílkoviny (g): 12.3, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 37.7, SAFA (g): 2, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, necháme krátce vychladnout a oloupeme. Uvařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl a hladkou mouku (množství uzpůsobte dle typu brambor, aby vzniklo hustší těsto). Z těsta tvarujeme placičky, které opečeme z obou stran na pánvi (nasucho nebo na kapce oleje) nebo můžeme upéct i v troubě. Zeleninu očistíme a nakrájíme, orestujeme na troše oleje, po chvíli přidáme rajčatové pyré a necháme pár minut podusit. Dochutíme bylinkami, solí, pepřem a provensálským kořením. Směs necháme vychladnout. Placičky dáme na plech vyložený pečicím papírem, na každou placičku dáme lžíci zeleninové směsi a lžíci cottage. Pečeme cca 15 minut na 200 stupňů. Před podáváním posypeme čerstvou bazalkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.