- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka špaldová celozrnná | 60 |
Mozzarella Light | 50 |
Rajčatové pyré | 250 |
Česnek | 5 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Bramborová kaše (bez másla, nesolená) | 320 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bazalka
Energetická hodnota celkem: 2887 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 109,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 962 kJ
Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 4.7, Sacharidy (g): 36.3, SAFA (g): 2, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 3.7, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Tento recept se skvěle hodí, pokud nám zbyde bramborová kaše. Ke kaši přidáme vejce a hladkou mouku (množství uzpůsobíme tak, aby nám vzniklo hustší těsto). Z těsta tvarujeme malé placičky a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Rajčatové pyré dochutíme trochou česneku a dle chuti přidáme sůl, pepř a čerstvé nebo sušené bylinky. Na placičky rozetřeme rajčatovou omáčku a poklademe kouskem mozzarelly. Pizzy pečeme cca 15 minut na 200 stupňů. Dle chuti můžeme před podáváním přidat parmezán a čerstvou bazalku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.