- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Paprika červená | 280 |
Fenykl | 100 |
Fazole Borlotti Vapeur Bonduelle | 250 |
Olej olivový | 8 |
Rajčata cherry | 150 |
Fazolky | 150 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, citrónová šťáva, petrželová nať
Energetická hodnota celkem: 2118 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 69,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 530 kJ
Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 17.3, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Papriky omyjeme, rozkrájíme na větší plátky a opečeme na pánvi. Papriky opékáme na troše oleje na nižší stupeň cca 15 min. Cílem je, aby dužina papriky změkla. Po opečení pánev přikryjeme a necháme horké papriky ještě "odpočívat". Zelené fazolky krátce povaříme. Mezitím si do mísy dáme fazole, na plátky pokrájený fenykl, rozpůlená cherry rajčata a dochutíme solí, pepřem, nasekanou petrželkou, citronovou šťávou a olivovým olejem. Na závěr přidáme pokrájené papriky a fazolky a vše opatrně promícháme. Salát necháme pár hodin odpočívat, před podáváním vyndáme z lednice a podáváme v pokojové teplotě.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.