- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 25 |
Česnek | 3 |
Čočka Vapeur Bonduelle | 140 |
Houby Portabello | 280 |
Olej řepkový | 6 |
Rajčata sušená | 15 |
Víno bílé suché | 40 |
Rukola | 25 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1507 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 7,
Sacharidy (g): 46,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 754 kJ
Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 23, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Z hub odstraníme nožičky a lehce posolíme. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme na řepkovém oleji, přidáme i pokrájené nožičky hub. Přidáme nakrájená sušená rajčata, podlijeme vínem a necháme odpařit. Vmícháme čočku a prohřejeme. Na závěr přidáme rukolu a dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Připravenou náplní plníme houby a pečeme na 180 °C cca 20-30 minut (dle velikosti). Místo Portobello můžeme použít klasické žampiony. Tento recept lze připravit i na grilu. (hmotnost hotového pokrmu 380 g)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.