- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 100
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Uzená krkovice | 800 |
Rohlík, houska michelská | 400 |
Vejce celé (syrové) | 440 |
Špenát | 400 |
Mouka špaldová celozrnná | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, česnek
Energetická hodnota celkem: 15806 kJ
Bílkoviny (g): 228,
Tuky (g): 180,
Sacharidy (g): 294,
SAFA (g): 65,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 29
Energetická hodnota na 1 porci: 790 kJ
Bílkoviny (g): 11.4, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 14.7, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 1.2, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Uvaříme uzené maso (lepší prorostlé. Do vývaru namočíme nakrájené rohlíky. Vyšleháme osolená vejce (hospodyňky mohou ušlehat zvlášť sníh - já to nedělám), nakrájíme vařené maso, přidáme nakrájené spařené kopřivy, přidáme namočené pečivo, vejce a česnek. Osolíme, opepříme a po promíchání přidáme prášek do pečiva rozmíchaný ve špaldové mouce. Nalijeme do formy či na plech a pečeme při 150 ;C. Babička mě učila na 1 kg masa 10 rohlíků, 10 vajec, 10 stroužků česneku a tolik kopřiv co váží rohlíky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.