- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 100 |
Cibule | 200 |
Hrášek mražený | 200 |
Paprika červená | 100 |
Máslo čerstvé nesolené | 50 |
Hovězí mleté průměr (syrové) | 300 |
Jehněčí kýta (syrová) | 1000 |
Bílek (syrový) | 75 |
Dochucovadla:
sůl,pepř, medvědí česnek
Energetická hodnota celkem: 11794 kJ
Bílkoviny (g): 284,
Tuky (g): 150,
Sacharidy (g): 72,
SAFA (g): 68,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1179 kJ
Bílkoviny (g): 28.4, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 7.2, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Vykostěnou jehněčí kýtu rozklepneme do plátu osolíme, opepříme,posypeme medvědím česnekem, rozestřeme náplň z mletého masa a utáhneme do pevné rolády,. Osolíme ji na povrchu potřeme máslem a při 180°C asi hodinu na pekáčku vystlaném cibulí a česnekem, při občasném podlévání vývarem. Náplň : mleté maso smícháme s nakrájenou kapií, mraženým hráškem, solí,česnekem, a sněhem z jednoho bílku.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.