- Autor: hobitka70
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lilek | 700 |
Kuřecí prsa bez kůže | 360 |
Cibule | 57 |
Natur bujon bylinkový | 500 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
Sýr polootučný tvrdý 30% průměr | 120 |
Dochucovadla:
sůl, koření Adžika, kuře 7 bylin,
Energetická hodnota celkem: 4091 kJ
Bílkoviny (g): 122,
Tuky (g): 32,
Sacharidy (g): 52,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 13
Energetická hodnota na 1 porci: 1023 kJ
Bílkoviny (g): 30.5, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 13, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 3.3
Postup přípravy
Lilek omyjeme, zbavíme stopky,rozkrojíme napůl a vydlabeme. Poté posolíme a necháme vypotit. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, okořeníme. Troubu rozehřejeme na 180°C a na pečící papír vložíme půlky lilku lehce potřené olejem ze spodní strany.Na pánev dáme rozehřát lžíci oleje, orestujeme cibuli dozlatova, poté kuřecí maso, zalejeme vývarem a dáme dusit na cca 15 min. Nakonec přidáme na kostičky pokrájenou dužinu z lilku a ještě krátce podusíme. Vyndáme lilky z trouby a lehce změklé půlky naplníme směsí z pánve. Dáme zapéct na 30 min. Nakonec dáme nastrouhaný sýr nebo plátky a dáme krátce zapéct. Podáváme s vařeným bramborem, kaší, pečivem nebo jen tak se zeleninkou. Dobrou chuť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.