- Autor: hobitka70
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso přední průměr | 529 |
Cibule | 108 |
Česnek | 25 |
Paprika červená | 150 |
Natur bujon HOVĚZÍ | 5 |
Sójová omáčka sladká | 20 |
Med | 20 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
Dochucovadla:
KORIANDR, Bazalka nebo Skořice, hřebíček
Energetická hodnota celkem: 6121 kJ
Bílkoviny (g): 93,
Tuky (g): 95,
Sacharidy (g): 55,
SAFA (g): 41,
Cukry (g): 41,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1530 kJ
Bílkoviny (g): 23.3, Tuky (g): 23.8, Sacharidy (g): 13.8, SAFA (g): 10.3, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, cibuli na půlkolečka, česnek na plátky, papriku na proužky. Na lžíci oleje orestujeme cibuli, poté česnek dále pak prudce hovězí maso. Podlijeme vývarem, já přidávám hřebíček a celou skořici a dusíme do změknutí masa 1,5 - 2 h. Já měla podplečí krk ten se dělá déle, Břicháč Tom to dělá jako minutku bez vývaru tak to musí být asi třeba panenka. Vyndáme skořici i hřebíček.Ke konci (až je maso měkké přidáme papriku a ještě krátce podusíme. Můžeme přidat čerstvou bazalku a koriandr.Rozmícháme med se sojovou omáčkou a worcestrem .Nalijeme na maso a promícháme. Podáváme s vařenou rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.