- Autor: hobitka70
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 551 |
Cibule | 58 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 6 |
Natur bujon HOVĚZÍ | 500 |
Máslo čerstvé | 20 |
Mrkev | 300 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, nové koření, bobkový list, skořice, hřebíček
Energetická hodnota celkem: 4690 kJ
Bílkoviny (g): 115,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 39,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 11
Energetická hodnota na 1 porci: 1173 kJ
Bílkoviny (g): 28.8, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 9.8, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 2.8
Postup přípravy
Hovězí zadní si nakrájíme na proužky, cibuli najemno, mrkev na kostičky. Na oleji zpěníme cibuli, osmažíme dozlatova, přidáme maso a prudce osmažíme. Osolíme, opepříme, dáme bobkový list, (hřebíček, nové koření - v síťce), celou skořici a zalejeme vývarem. Dusíme téměř do změknutí cca 2 hod. Pak na troše másla osmažíme mrkev a přidáme k masu, podlijeme a ještě půl hodinky dusíme. Podáváme s těstovinami či rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.