- Autor: hobitka70
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Květák | 787 |
Paprika červená | 206 |
Rajčata | 185 |
Vejce celá průměr | 130 |
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku) | 100 |
Zakysaná smetana | 136 |
Slunečnicová semínka | 20 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
Eidam 30% | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bazalka
Energetická hodnota celkem: 4940 kJ
Bílkoviny (g): 68,
Tuky (g): 69,
Sacharidy (g): 74,
SAFA (g): 33,
Cukry (g): 48,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 988 kJ
Bílkoviny (g): 13.6, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 14.8, SAFA (g): 6.6, Cukry (g): 9.6, Vláknina (g): 6.2, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Uvaříme květák obraný na růžičky. Přidáme 2 papriky nakrájené na plátky, 5 rajčat nakrájených, opepříme, osolíme. Vložíme do vymazaného pekáče a pečeme cca 10 min. Pak zalejeme směsí vajec, mléka a zakysané smetany. Pečeme asi 20 min. Ke konci pečení přidáme hrst bazalky a nastrouhaný eidam. (můžete si dát třeba nivu či jiný sýr dle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.