- Autor: Terys66
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí mleté průměr (syrové) | 500 |
Cibule | 200 |
Mrkev | 200 |
Olej olivový | 20 |
Česnek | 50 |
Rajský protlak | 80 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Paprika červená | 900 |
Pecorino Romano | 60 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, tymián, mletý rozmarýn, medvědí česnek
Energetická hodnota celkem: 9361 kJ
Bílkoviny (g): 132,
Tuky (g): 131,
Sacharidy (g): 133,
SAFA (g): 57,
Cukry (g): 88,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1560 kJ
Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 21.8, Sacharidy (g): 22.2, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 14.7, Vláknina (g): 5.7, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Na olivovém oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme česnek a mrkev, poté mleté maso, které ochutíme. Zalijeme konzervou krájených rajčat a rajčatovým protlakem, zredukujeme šťávu. Papriky omyjeme, rozkrojíme na půl a vydlabeme a očistíme od semínek. Lodičky přendáme do zapékací misky, do lodiček napěchujeme hotovou masovou směs, posypeme sýrem a dáme do trouby předehřáté na 200°C a pod alobalem pečeme cca hodinku, pak sundáme alobal a necháme rozpéct sýr. Já osobně podávám ve špagetovém hnízdečku s medvědím česnekem. Vzhledem k tomu, že masové směsi je poměrně hodně, minimálně polovina mi vždy zůstane, tu si uschovám a použiji na další jídla např směs na těstoviny.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.