- Autor: FPetra
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná celozrnná | 400 |
Voda | 430 |
Droždí sušené | 3 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 3 |
Sůl | 2 |
Ocet | 5 |
Olej olivový | 6 |
Slunečnicová semínka (nesolená) | 20 |
Energetická hodnota celkem: 6686 kJ
Bílkoviny (g): 59,
Tuky (g): 23,
Sacharidy (g): 281,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 836 kJ
Bílkoviny (g): 7.4, Tuky (g): 2.9, Sacharidy (g): 35.1, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 1.1, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Ve vlažné vodě rozpustíme cukr a přidáme droždí a necháme chvilku vzejít kvásek. Do kvásku postupně vmícháváme mouku. Nakonec přidáme sůl, ocet, olej a semínka. Konzistence těsta by měla být litá. Necháme cca hodinu kynout na teplém místě. Poté si formu vyložíme pečícím papírem a vykynuté těsto vylijeme do formy, chleba můžeme z vrchu posypat semínky. Pečeme v předehřáté troubě na 180° 50 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.